De bewoners van een flat aan de Alkmaarse Maasstraat schrokken maandagavond op van een hoop commotie en geschreeuw. 'Bel de politie!', 'Hou je mond!' en opnieuw 'Bel de politie!' was wat er te horen was. Even later verschenen een aantal politiewagens. Volgens meerdere getuigen ging het om een poging tot ontvoering, waarna de daders er vandoor zijn gegaan toen hun snode plan in duigen leek te vallen. (tekst loopt door onder de foto)

De ondersteunende politiehelikopter wist het nodige publiek naar buiten te lokken (foto: Alkmaar Centraal)


Bij de zoektocht die volgde werd ook de politiehelikopter ingezet. Die cirkelde in eerste instantie boven de Oudorperpolder en draaide later ogenschijnlijk gerichter rondjes boven het Zwijnsmeer. Collega's op de grond probeerden ondertussen de vluchtende verdachten te achterhalen. De laagvliegende helikopter lokte het nodige publiek naar buiten. (tekst loopt door onder de foto)

Er was extra belangstelling voor het gebied rond een witte bestelbus (foto: Alkmaar Centraal)


De persvoorlichter kon ons maandagavond nog niet meer vertellen dan dat hij niet door de meldkamer was geïnformeerd over wat er gaande was. dinsdagochtend liet voorlichter Derk Burger in het midden of er inderdaad een ontvoeringspoging heeft plaatsgevonden. Wel vertelde hij dat de bestuurder van een auto was bedreigd door twee mannen, en dat daarbij geduwd en getrokken is.
Pin It
Bekeken: 15493x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/