Voor de trouwe fans zal het geen verrassing zijn: ijssalon Di Fiorentina in Heiloo staat in de Nederlandse top 5 van ijssalons en mag zich zelfs de beste ijssalon van het Noord-Hollandse vasteland noemen. Dat blijkt uit een vergelijking van Google-reviews door onderzoeksbureau Beslist.nl. In onze provincie wordt Di Fiorentina alleen door een ijssalon op Texel overtroffen.

In het onderzoek naar ijssalons in Nederland is ook gekeken naar de verspreiding van ijssalons. Noord-Holland blijkt een relatief lage ijssalondichtheid te hebben: per 100.000 inwoners zijn hier 4,6 ijssalons en dat is onder het landelijke gemiddelde van 5,2 ijssalons per 100.000 inwoners. Maar een snelle telling door Streekstad Centraal leert dat het in onze regio wel goed zit, met veel ijssalons in de Alkmaarse binnenstad en langs de kust - met dus Di Foirentina in Heiloo als uitblinker. Daar ging Streekstad Centraal deze week heen om foto's te maken van het hooggewaardeerde ijs.

De Texelse winnaar is Labora, een boerderij in de buurt van De Cocksdorp waar vers ijs wordt gemaakt van de melk die de koeien geven. Dat is het beste ijs van Noord-Holland, volgens het onderzoek, en de nummer 2 van Nederland. De hoogst gewaardeerde ijssalon van heel Nederland is te vinden in Hoenderloo, op de Veluwe, en heet IJs van Co. Letterlijk 'hoog' is de Wingbergerhoeve in het Limburgse heuvelland, nabij Epen: de nationale nummer 3.

Voor het onderzoek heeft Beslist.nl gekeken naar de gemiddelde waardering in Google, maar ook naar het aantal reviews. Als we preciezer naar de resultaten kijken zien we dat het laatste de doorslag heeft gegeven, want als we alleen naar de waardering kijken, dan blijk Di Fiorentina eigenlijk nog net iets boven de Texelse ijssalon te eindigen met 4,7 sterren - IJsboerderij Labora heeft er 4,6. Maar daar staat tegenover dat deze door veel toeristen bezochte ijssalon ruim duizend reviews meer heeft.

De Noord-Hollandse top vijf, ten slotte, is als volgt: eerste werd IJsboerderij Labora op Texel, tweede werd IJssalon Di Fiorentina in Heiloo, derde IJssalon IJsie Prima in Callantsoog, vierde Massimo Gelato in Amsterdam en vijfde IJssalon De Hoop in Blaricum. (foto's: Streekstad Centraal / Youri Hoeben)
Pin It
Bekeken: 17364x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/