Nog even en dan staan er ook woningen op het laatste veld van nieuwbouwwijk Heerhugowaard-Zuid. Tussen de Westtangent en de N242 komen 179 woningen. De verkoop van project Tuinen van Luna start dit najaar.

Het is een bekende bouwlocatie in de gemeente: Heerhugowaard-Zuid. De wijk ligt in en om recreatiegebied Park van Luna. Het project Tuinen van Luna is het laatste puzzelstukje van de nieuwbouwwijk. In totaal komen er 179 woningen aan de zuidrand van Heerhugowaard. Het gaat om 20 appartementen, 13 vrijstaande woningen, 34 twee-onder-een-kapwoningen, 29 levensloopbestendige woningen en 77 rijwoningen. Ook geeft de gemeente Dijk en Waard zes vrije kavels uit. (Tekst gaat verder onder de foto)

Aan de zuidrand van Heerhugowaard komen 179 koopwoningen.


De woonwijk zal bestaan uit drie buurten. 'De driehoeken' bestaat uit twee woonclusters en vormt de entree van de wijk bij Gibbon. 'De binnenbuurt' is een tussenliggende buurt en kijkt uit op recreatiegebied Park van Luna. Tot slot is er ook 'Het eiland'. De huizen in deze buurt krijgen grotere tuinen en hebben parkeerplaatsen op eigen terrein. Naar verwachting gaan de eerste heipalen volgend jaar de grond in.


Als het aan het college ligt, worden voor 2030 minstens 10.000 huizen gebouwd in Dijk en Waard. Dat wil het bestuur bereiken door woonwijken als Heerhugowaard-Zuid en De Draai te bouwen. Ook worden kleinere projecten gerealiseerd in bestaande woonwijken. Zo stemde de gemeenteraad recent in met een plan voor 29 sociale huurwoningen aan de Berckheidelaan in Heerhugowaard.


Pin It
Bekeken: 4096x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/