Afgelopen weekend zijn dan eindelijk de drie fietsbruggen langs de N243 geplaatst. Met de plaatsing van de bruggen over de Beemsterringvaart bij Schermerhorn, over de Jispervaart en de Vrouwensloot is het werk nog niet gedaan. Volgende maand krijgen ze een asfaltlaag en worden de aansluitingen op het fietspad langs de Provincialeweg gerealiseerd.

De 3D-geprinte betonbruggen zouden eigenlijk al vorig jaar worden geplaatst, maar tijdens de assemblage bleken er haarscheuren te zijn ontstaan. Ieder brug bestaat uit zeven aan elkaar gelijmde 3D-geprinte betondelen, op sterkte gebracht met spankabels in het brugdek. De bruggen moesten weer terug naar de fabrikant en voor de overbruggingsperiode werden tijdelijke bruggen geplaatst.

Uit tests bleek dat de constructies, ondanks de haarscheurtjes, aan alle veiligheidseisen voldoen. Ze kunnen een belasting van 30.000 kilo hebben. Daarom is besloten de bruggen toch gewoon te plaatsen, al zit er voor de zekerheid wel een scheurmeter op. Met speciale opleggers werden ze,  van de assemblageplaats nabij de N243 naar hun rustplaatsen gebracht, waarna ze met een grote telekraan op hun plek zijn gelegd. Volgens de planning wordt het fietspad op 20 september heropend. (foto's: Provincie Noord-Holland)

20230809 ALK Vervoer van de brugdelen naar hun rustplekken

Pin It
Bekeken: 1405x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/