Het normaal zo serene gebied rondom het klooster in Heiloo werd afgelopen april het decor van een brute moord. De 38-jarige Elias Assaf zou ergens midden april zijn doodgestoken en werd daarna in stukken gesneden. De 50-jarige Emad A. wordt verdacht van deze brute moord, maar hoe komt iemand tot zo'n daad?

Vermoedelijk is het lichaam in stukken gesneden om het vervolgens ergens kwijt te maken, maar zo ver is het niet gekomen. "Als je iemand om zeep helpt, zit je met een gigantisch probleem", vertelt Frank van de Goot aan mediapartner NH Nieuws. "Namelijk een negentig kilo zware massa met armen en benen eraan." Van de Goot is forensisch patholoog en kent de materie rondom dit soort gruweldaden maar al te goed. Hij heeft in meerdere geruchtmakende zaken, zoals de dood van de 25-jarige Talitha, onderzoek verricht en doet bijvoorbeeld onderzoek bij twijfel over een doodsoorzaak.

De 38-jarige Assaf stond sinds april opgegeven als vermist. De Amsterdamse recherche begon een groot onderzoek, dat uiteindelijk leidde naar Assafs collega Emad A., schrijft Het Parool. Op 18 april, een week na Assaf's vermissing, werd A. gearresteerd. Assaf's lichaam bleek na de moord in stukken gesneden en werd deels in de auto van de verdachte en deels in Duitsland gevonden. "Dat is interessant", benadrukt Van de Goot. "Hij heeft dus de tegenwoordigheid van geest gehad om dat lijk te gaan zoekmaken." Mocht de verdachte worden veroordeeld, dan zal dat hem zwaar worden aangerekend in de rechtbank, verwacht hij. In de zaak rond de moord op Beverwijker Gerard Zonneveld rekende de rechter dit de verdachte ook extra aan.

Daarnaast zal het Emad A. ook worden aangerekend dat hij zich geen enkel moment lijkt te hebben bedacht. "Er was waarschijnlijk een hoop ruimte voor bedenkingen", aldus Van de Goot. "En dat heeft hij genegeerd." Volgens Van de Goot is de dader zeker wel een uur bezig geweest met het ontleden van het lichaam. Het in stukken krijgen van een lichaam is namelijk een hele klus, vertelt Van de Goot. "Een heupgewricht bijvoorbeeld, die krijg je echt niet zomaar los. Dan moet er eerst gesneden en daarna gezaagd worden bij de botten."

Als bij de eerste inleidende zitting in Amsterdam het gruwelverhaal naar buiten komt, slaat dit nieuws in als een bom binnen Heiloo. De moord zou mogelijk in de nabijheid van het klooster Onze Lieve Vrouwe ter Nood zijn gepleegd. Het heiligdom ontkent dat het op hun terrein heeft plaatsgevonden, maar geeft wel aan dat de verdachte Emad A. in het gastenhuis van het klooster verbleef. Deze moordzaak roept naast veel medeleven ook veel verbazing op bij de Heilooërs. 'Wie doet zoiets?' "Het is altijd makkelijk om iemand gek te verklaren", legt Van de Goot uit. "Want dan lijken ze namelijk niet op ons."

Voorlopig blijft verdachte A. in de cel; een psycholoog en een psychiater onderzoeken nog of hij lijdt aan stoornissen. Om de dader meteen te bestempelen als een psychopaat is ook Van de Goot te kort door de bocht. "Want iedereen kan onder een bepaalde druk tot hele rare dingen komen."
Pin It
Bekeken: 750x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/