M.S. uit Heerhugowaard is schuldig verklaard aan bedreiging en een reeks auto-inbraken en vernielingen op 16 april in de Alkmaarse parkeergarage Centrum aan de Noorderkade. De rechtbank ging mee in de eis van het OM: de destijds dakloze S. kreeg 180 dagen celstraf, waarvan 118 dagen voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaren en bijzondere voorwaarden waaronder klinische opname. Ook moet hij schadevergoedingen betalen.

S. lag in de parkeergarage te slapen, toen de scooterhoes waar hij onder lag te slapen van hem af werd getrokken door een collega van de eigenaar. De Heerhugowaarder heeft een psychische stoornis en kampte met slaapgebrek door dakloosheid. Hij ging door het lint en bedreigde de man met de dood. Ook achtervolgde hij hem met een lege lachgasfles en gooide deze naar hem. Daarna brak hij in bij vijf auto's in door ramen in te slaan. Hij bemachtigde onder andere een deken, kleingeld en een zonnebril. Bij nog eens zes auto's bracht hij vernielingen aan. Uiteindelijk werd hij opgepakt door de politie. De dag ervoor had hij al de achterdeur van een pand ingetrapt, toen hem de toegang werd geweigerd. In de rechtsstukken staat niet om welk pand het gaat.

Tijdens de zitting betuigde S. spijt van zijn handelen. Inmiddels gaat het een stuk beter met hem, liet hij weten. De Heerhugowaarder verblijft in een psychiatrische kliniek en heeft weer structuur. Reclassering adviseerde nog een jaar opname. Of hij mee zal blijven werken was nog wat twijfel over. De man is al vaker opgenomen geweest. De GGZ in Heiloo is volgens het NHD klaar met hem en verwijst naar een justitiële kliniek, omdat ze vinden dat hij te agressief is.

De straf is conform de eis van het OM. De voorwaarden bestaan niet alleen uit klinische opname maar ook aansluitend begeleid wonen, en regelmatig controle op drugsgebruik.
Pin It
Bekeken: 2020x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/