Ook in Castricum wordt gezocht naar woonruimte voor vluchtelingen uit onder meer Oekraïne. De gemeente is daarvoor in zee gegaan met Flexwonen NH, een regionale partij die woonruimte realiseert in leegstaande panden. Maar op deze aanpak is nu kritiek vanuit de Castricumse raad. D66, PvdA en de Vrije Lijst staan niet achter de keuze voor Flexwonen NH. "Wij willen zo spoedig mogelijk antwoord op onze vragen."

De huisvesting van vluchtelingen zorgt overal in de regio voor hoofdbrekens. Daar waar het COA de regie pakt, heeft de gemeente vaak het nakijken, zoals onlangs bleek in Heiloo. Het Castricumse College pakt dus wel zelf de regie, maar niet naar tevredenheid van D66, PvdA en de Vrije lijst: "Flexwonen NH heeft in het verleden tot opspraak geleid door 'onredelijk hoge huur voor woningen met ernstige gebreken' aan te bieden. Hierbij wordt misbruik gemaakt van de kwetsbare positie van de doelgroep", schrijven de partijen in hun raadsvragen aan het College." En die kritiek is er niet voor het eerst, benadrukken de partijen: "Ook de gemeenteraad heeft het college herhaaldelijk hierop aangesproken. Wat maakt dat het college met deze ervaring als achtergrond toch weer kiest voor Flexwonen NH?"

Voor de kritische partijen is het niet duidelijk waarom het College voor Flexwonen NH kiest. Is er wel een aanbesteding geweest, vragen zij zich af. Behalve op de vermeende hoge kosten is er ook kritiek op de manier waarop Flexwonen NH de opvang in Castricum wil gaan beheren. Flexwonen NH heeft namelijk gezegd het dagelijkse beheer toe te kennen aan één van de bewoonsters: "Die bewoonster is ‘de zogenaamde ogen en oren’ namens de bewoners en Flexwonen NH en zij gaat ook kleine reparaties uitvoeren en krijgt voor deze werkzaamheden een kleine vergoeding", sommen de partijen op. "Vindt het college deze constructie een gewenste constructie, zo ja waarom en zo nee wat gaat het college hieraan doen richting Flexwonen NH?"

Omdat het volgens D66, PvdA en de Vrije Lijst een urgente kwestie betreft, manen zij het College tot een snelle beantwoording van de vragen die door de partijen zijn voorgelegd. (foto: gemeente Castricum)
Pin It
Bekeken: 764x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/