Streekstad Centraal berichtte er al eerder over: er is dit weekend geen treinverkeer in de regio. Alleen vanaf station Heerhugowaard vertrekken nog treinen, maar die gaan naar Den Helder en Hoorn. Wie naar Alkmaar Noord, Alkmaar, Heiloo of Castricum wil zal van de stopbus gebruik moeten maken. Vrijwel de hele regio is nu dus 'treinloos'.

Dat betekent niet dat het stil is op het spoor. Daar wordt juist hard gewerkt aan de vernieuwing van de rails. Dat is onder meer bij spoorwegovergangen het geval. De spoorwegovergang in de Helderseweg, naast Station Alkmaar, is afgesloten. In Heiloo zijn de spoorwegovergangen in de Heerenweg en de Schuine Hondsbosschelaan dicht. Het verkeer wordt omgeleid.

De werkzaamheden zijn voor veel treinreizigers een streep door hun weekendplannen. Zeker op zaterdag betekent de stremming van het spoor ook voor onder meer winkelpersoneel dat het woon-werkverkeer flink meer tijd in beslag neemt. Op de sociale media wordt geklaagd over bussen die pas laat vertrekken en gebrekkige communicatie. Ook vrijdag waren er al beperkingen en bleek dat reizigers soms tot een half uur moesten wachten op de aansluitende bus. Maandag moet de situatie weer normaal zijn.
Pin It
Bekeken: 2676x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/