Gemeente Dijk en Waard kijkt tevreden terug op de inloopbijeenkomst over het verkeersplan voor het Altongebied en De Noord, die vorig week plaatsvond in het Dorpshuis. De belangstelling was groot.

In 2020 is het verkeersplan Alton vastgesteld. Dit verkeersplan is onlangs door Antea geactualiseerd. Tijdens recent verkeersonderzoek is specifiek gekeken naar de ontwikkelingen in het Altongebied en De Noord. De bedoeling is dat de Vaandeldrager wordt doorgetrokken naar de Hasselaarsweg. Verder wordt overwogen de Altonstraat te verlengen en eenrichtingsverkeer in te stellen op de Schoutenbosweg. Het onderzoek richtte zich onder andere op mogelijk sluipverkeer op een aantal binnenwegen en het drukteprofiel van de Hasselaarsweg en Middenweg. Daarnaast is gekeken naar de aansluitingen op N242, gezien de verkeersdrukte met name tijdens de spits, en is aandacht besteed aan zorgen over de toename van verkeer die een aantal inwoners ervaren.

Tijdens de bijeenkomst werd de updates in het verkeersplan aan de hand van posters toegelicht en zijn vragen beantwoord. Ook werden de bezoekers ingelicht over de verkeersmaatregelen, die in het najaar worden uitgevoerd, en konden ze op- en aanmerkingen delen via een formulier. De gemeente gaat deze bestuderen en verwerken in de eindrapportage, waar het definitieve verkeersplan uit moet voortkomen.

In het najaar worden op de kruisingen van de Hasselaarsweg met de Pannekeetweg en de Noorscharwouderpolderweg middengeleiders  aangebracht ter verbetering van de (fiets-) oversteken. De wegen in het Altongebied krijgen bermverharding en kantmarkering, ook weer met name om de fietsveiligheid te verhogen. Ook wordt het wandelpad langs de Altonstraat uitgebreid om een wandelrondje te creëren. Dat werkzaamheden zullen enige hinder veroorzaken. Hierover worden omwonenden en bedrijven op de reguliere wijze geïnformeerd. (foto: Bing)
Pin It
Bekeken: 1041x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/