Niet alleen voetbalvereniging LSVV heeft te maken met vernielingen, maar ook bij SVW'27 zijn incidenten geweest. De clubs houden op aanraden van de gemeente Dijk en Waard ook buiten trainingsuren de hekken open, maar dat gaat dus niet altijd goed. Voetbalvereniging LSVV heeft inmiddels besloten om de velden weer af te sluiten.

De naam zegt het eigenlijk al: een open sportpark is vrijuit te gebruiken voor iedereen die dat wil. Sportorganisatie NOC*NSF vroeg eerder al aan gemeenten om clubs te enthousiasmeren voor zo'n beleid. "Want door de parken open te stellen vergroot je het maatschappelijk rendement ervan", was de boodschap van de sportersbond. Inmiddels zijn er al heel wat van dat soort parken in Nederland. Zo hebben onder meer Den Haag, Harderwijk, Dordrecht en dus ook Dijk en Waard open sportparken. "De functie is dat mensen op het terrein kunnen sporten. Het maakt dan niet uit hoe laat je dat doet", vertelde wethouder John Does eerder aan Dijk en Waard Centraal. Maar dat gaat dus niet altijd goed. Volgens een gemeentewoordvoerder hebben twee verenigingen recent te maken gehad met incidenten. Zo werd bij LSVV in Zuid-Scharwoude afgelopen week een prullenbak in brand gestoken. Hierdoor raakte het kunstgrasveld beschadigd en besloot de club om de hekken te sluiten. "Maar eerder waren de velden ook afgesloten, omdat er geen vrijwilligers waren die toezicht konden houden", voegt een woordvoerder van Dijk en Waard toe.

En ook SVW'27 op sportpark De Kabel heeft dus te maken met vernielingen. Het park wordt de komende jaren ingrijpend veranderd. Door een andere indeling kunnen de voetballers van SVW'27 en handballers van Tornado met minder ruimte toe. Hierdoor is er plek voor in totaal zo'n vijftig tot honderd woningen. "De opbrengst van de woningbouw zal worden gebruikt om de nieuwe faciliteiten voor de verenigingen mogelijk te maken", schreven wij eerder in een artikel. En waar De Kabel de laatste jaren vooral in de zomermaanden vrij toegankelijk is, zal dat in de toekomst definitief een open park worden. De woordvoerder: "Op dit moment heeft de club besloten om maar één in- en uitgang te hebben. Hierdoor is duidelijker wie allemaal op het veld zijn." Hoewel de verenigingen zelf de verantwoording hebben, zijn de clubs ook welkom bij de gemeente. "We helpen ze natuurlijk wel."
Pin It
Bekeken: 1272x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/