Een autobrand hier, een autobrand daar. Het is onrustig in Heerhugowaard. Afgelopen week was het drie keer raak. Toeval of toch niet? De politie is een onderzoek gestart om meer duidelijkheid te krijgen.

"We willen weten wat er precies is gebeurd", vertelt politiewoordvoerder Koos Venema aan Dijk en Waard Centraal. Hij vindt het opvallend dat er de afgelopen week drie autobranden zijn geweest in Heerhugowaard. "Auto's vliegen maar zelden spontaan in de brand." Maar of Heerhugowaard te maken heeft met een pyromaan die het gemunt heeft op auto's? Dat ligt volgens Venema niet echt voor de hand. "Vaak speelt er van alles op de achtergrond. Er is een conflict in de relationele sfeer of een zakelijk geschil."

Het is de nachtmerrie van menig autobezitter. Harde knallen, hoge vlammen. en de wagen kan als verloren beschouwd worden. Het gebeurde vier automobilisten binnen een week tijd in Heerhugowaard. Zo was het raak op het Raadhuisplein, maar ook op het Tjaarlingermeer. Buurtbewoners hoorden woensdagnacht een harde knal en toen ze poolshoogte gingen nemen bleken twee wagens in brand te staan. Ondanks de snelle komst van de hulpverlening bleek het voor beide voertuigen te laat, die moeten als verloren beschouwd worden. En dan is er nog de autobrand op bedrijventerrein De Zandhorst. Om precies te zijn zaterdagnacht op de Kelvinstraat. Het is eigenlijk hetzelfde verhaal als bij de twee andere branden: toen de brandweer ter plaatse kwam bleek de auto niet meer te redden, over de oorzaak is nog niks bekend.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het bleek onmogelijk de twee auto's op het Tjaarlingermeer te redden.


Maar of er meer duidelijkheid komt valt nog te betwisten. Vorige week plaatsten wij een artikel over het onderzoeken van autobranden. Door de weinige hoeveelheid tips en bewijs komt in veel gevallen geen duidelijkheid. En ook over de drie branden van afgelopen week is nog geen enkele tip binnengekomen. Woordvoerder Venema ziet uitdagingen bij het politieonderzoek: "Ik wil dan ook graag een oproep doen via jullie kanaal. Ben je getuige geweest van een van de branden of weet je op een andere manier meer? Meld je bij de politie."


De politie is bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844 of het formulier op de website politie.nl. Ook kunnen tips gemeld worden via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.


Pin It
Bekeken: 2165x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/