Menig Alkmaarder heeft aan een paar woorden genoeg. "Die scheve schutting, Overstad" - dan is eigenlijk al wel duidelijk waar het over gaat. De deels verzakte muur langs de Koedijkerstraat is al jaren in slechte staat. Wie hier fietst of wandelt zal onwillekeurig al wel eens gedacht hebben: "Bij de volgende storm ligt 'ie om."

Maar waar de gemiddelde Alkmaarder daarna doorfietst, daar is voor buurtbewoners de schutting een blijvend punt van zorg. Zeker bewoners van de nieuwbouw aan de Truus Wijsmuller-Meijerstraat. "Onze kinderen spelen daar", is een veel geuite angst. En dan gaat het niet alleen om de betonnen schutting, die duidelijk verouderd is, maar om de nieuwe geluidsmuur, die nu al flink gehavend is.

"Ik heb de gemeente hier al meermaals op gewezen", vertelt Arianne Mantel aan Alkmaar Centraal. "Ik woon zelf iets verderop, maar ik kom er ook vaak langs. Het is levensgevaarlijk en het wordt steeds erger. Als voetganger durf je er bijna niet langs." Ook op Twitter klaagde Mantel de situatie aan. "Maar ik heb dat al vaker gedaan, en er is toen helemaal niks veranderd", zegt Mantel bezorgd in gesprek met Alkmaar Centraal.

Op Twitter leek er toch zicht op een oplossing. "Ik verwacht binnen een aantal weken de voor een vergunning om een nieuwe schutting te bouwen binnen te hebben", schrijft de medewerker van de gemeente daar. En met gevoel voor beeldspraak: "Er wordt dus achter de schermen gewerkt aan een oplossing voor dit probleem."

Maar wat op Twitter werd gezegd, blijkt toch enige nuance te verdienen als Alkmaar Centraal zélf met de gemeente spreekt. De gemeente beraadt zich op een nader antwoord. Zo blijft de 'Scheve Schutting' een Alkmaars fenomeen.
Pin It
Bekeken: 2912x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/