Het was dan niet de onthulling van de eerste social sofa in Dijk en Waard, maar wel de eerste die zo bekendstaat. Maandenlang waren vrijwilligers aan het mozaïeken. Met als resultaat een officiële presentatie van de kunstzinnige ontmoetingsplek. Zaterdagavond op het Coolplein in Heerhugowaard.

Motregen, droog en vervolgens weer motregen. Het is zeker geen typisch zomerweer op het Heerhugowaardse cultuurplein. "Maar dat mag de pret niet drukken", zegt interim directeur Jos van Geel van Cool kunst en cultuur. "Sterker nog: mij is verteld dat regen juist goed is voor de bank." Op deze zaterdagavond wordt het resultaat onthuld van het harde werken. Maandenlang waren vrijwilligers bezig met het mozaïeken van de betonnen bank. Onder begeleiding van een mozaïek-coördinator gingen de vrijwilligers samen aan de slag en droegen letterlijk en figuurlijk hun steentje bij aan het initiatief.

Wethouder Annette Groot en een vrijwilliger knippen het lint door. Onder een doek verschijnt vervolgens de sofa. Het eindresultaat mag er zijn, maar wethouder Groot benadrukt: het gaat ook om de weg ernaartoe. Zelf heeft ze ook een aantal tegeltjes gelegd. "Tijdens het mozaïeken ontstaan de mooiste gesprekken." De bank is ontworpen door leerlingen van Praktijkschool Focus. Onder leiding van docent Margret Schilder bedachten zij de vormgeving van de bank. "Deze sofa is geïnspireerd op het nieuwe wapen van Dijk en Waard. Kijk hier zijn reigers te zien en dit is een kolenveld." Samen met directeur Van Geel loopt Dijk en Waard Centraal ook nog even om de bank heen. Hij is trots op het harde werk én de Dijk en Waardse invloeden. "De symbolen maken de bank natuurlijk echt lokaal. De reiger en het kool staan symbool voor de gemeente. En ook niet al te onbelangrijk: de bank zit goed."

Voor wie denkt dat het een eenmalig project is geweest, die heeft het mis. Binnenkort starten de vrijwilligers met een tweede Social Sofa. Het ontwerp is dit keer gemaakt door de leerlingen van middelbare school Jan Arentz. De bank komt bij De Binding in Zuid-Scharwoude te staan.
Pin It
Bekeken: 1386x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/