Wie een kamertje over heeft én graag een keer internationaal muzikaal talent over de vloer zou krijgen, die kan zich aanmelden als gastgezin voor het IHMS Summer Academy. Tijdens dit zomerse festival voor klassieke muziek, met lessen, masterclasses en concerten overal in de regio, ontvangt International Holland Music Sessions (IHMS) toptalent uit de hele wereld. En dat talent overnacht bij mensen thuis.

Violisten, cellisten, pianisten: deze gasten brengen muziek mee en wel letterlijk. Tijdens de IHMS Summer Academy volgen de muzikale talenten lessen in Bergen en geven ze concerten in onder meer Bergen, Alkmaar, Heiloo, Heerhugowaard maar bijvoorbeeld ook Enkhuizen en Den Hoorn op Texel. Streekstad Centraal sprak erover met de directeur van IHMS, Perry Reitsma. "We komen veel gezinnen tekort", vertelt hij. Waar het in andere jaren goed lukte om voldoende gastgezinnen te vinden, is dat nu niet zo. "Vandaar de oproep."

Gastgezinnen kunnen zich melden bij medewerker Etty Postma. Zij kan ook precies uitleggen wat gezinnen moeten verwachten. "De leeftijd van de studenten varieert van 16-28 jaar, een enkele keer is een deelnemer nog jonger", laat Postma weten aan Streekstad Centraal. En het zijn niet zomaar studenten, ze komen van topopleidingen van over de hele wereld.

"We verwachten van een gastgezin dat men gastvrijheid verleent in de vorm van Bed&Breakfast, dus logies en ontbijt", legt Postma uit. "En bij aankomst op zondag diner bij het gastgezin. Lunch en diner worden door de week en op zaterdag door IHMS verzorgd." Voor gastgezinnen betekent het dat ze best wat persoonlijk contact met de studenten zullen hebben. Uiteraard krijgen de gastgezinnen ook toegang tot de concerten, zodat wie een kamertje beschikbaar stelt aan een muzikaal talent, dat talent ook echt kan horen spelen.

Het is handig als de gastgezinnen in de buurt van Bergen wonen, daar volgen de studenten hun lessen. "Het uitgangspunt is dat de studenten zelf de school locatie kunnen bereiken, met de fiets of lopend", schrijft Postma. "Als het gastgezin een fiets ter beschikking kan stellen, dan zou dat fantastisch zijn." Gastgezinnen kunnen ook helpen door de studenten van en naar de concerten te rijden, maar IHMS heeft daarvoor ook eigen vervoer beschikbaar.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Etty Postma, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - via e-mail dus. Dit e-mailadres kan ook worden gebruikt voor vragen over de precieze voorwaarden en afspraken. (foto: IHMS)
Pin It
Bekeken: 1594x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/