Vereniging De Kleine Kikkers organiseert van dinsdag 29ย  augustus tot en metย  vrijdag 1 september een kleinschalig timmerdorp voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar met een beperking. Op kinderboerderij De Beestenboel in Zuid-Scharwoude kunnen ze zich elke dag van 10.00 uur tot 14.00 uur onder deskundige begeleiding uitleven met zagen, timmeren en ook sport- en spelactiviteiten. Op de laatste dag is er van 13.30 uur een feestelijke afsluiting en worden de zelfgetimmerde hutten weer afgebroken.

Vereniging Kleine Kikkers heeft als doelgroep kinderen vanย  6 t/m 12 jaar met een beperking.ย  Sophie Visser, voorzitter van de vereniging:ย  "Het soort van beperking is voor ons niet relevant. Het timmerdorp is gericht op kinderen die vanwege hun beperking niet de mogelijkheid hebben om 'gewoon' deel te nemen aan een timmerdorp. En met alle vormen van beperking, of het nou lichamelijk of geestelijk is, slechtziend/blind of slechthorend/doof. Wij bieden een aangepaste, veilige en rustige omgeving zodat wij op alle beperkingen in kunnen spelen." (tekst loopt door onder de foto)

De kinderen hebben zichtbaar veel plezier. Foto: Aangeleverd


Vorig jaar namen er tien kinderen deel en dit jaar is er ruimte voor 25 kinderen. Ook hun persoonlijke begeleiders zijn welkom. Het timmerdorp is exclusief voor kinderen met een beperking. Kinderen zonder beperking kunnen dus niet mee doen. Dat heeft een aantal redenen. Sophie Visser legt uit waarom: "Ten eerste staat dit toe dat kinderen met een beperking omgeven zijn door andere kinderen met een beperking, wat voor herkenning en erkenning zorgt. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om voor elk kind op eigen niveau te spelen en bouwen, zonder onder te doen voor een ander,"

De vereniging kan nog wel wat vrijwilligers gebruiken. die kunnen helpen met timmeren, eettafels inrichten en en patatjes, ijsjes en limonade uitdelen.ย ย Aanmeldenย  voor het timmerdorp of als vrijwilliger kan via de website ย of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 687x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/