Het was één van de meest betreurde slachtoffers van zomerstorm Poly: de oude linde op de Kattenberg in het Heilooërbos. Voor veel mensen uit de regio heeft deze boom grote symbolische waarde. Gevreesd werd dat de boom na de storm geheel zou verdwijnen, maar die vrees lijkt ongegrond. De boom krijgt veel extra verzorging.

Er is geld ingezameld om de boom te redden. 1.000 euro is er beschikbaar, de hoop van de gulle gevers is natuurlijk dat de linde op de Kattenberg blijft bestaan. De monumentale boom is zo'n 300 jaar oud. Eerder al sprak Streekstad Centraal met boswachter Mariska van der Leij. Zij werkt voor Natuurmonumenten, de beheerder van het Heilooërbos. "We hebben er goede hoop op", zei ze toen.

Inmiddels is met het ingezamelde geld gezorgd voor een belangrijke operatie. De boom is deels afgetopt en daardoor lichter en beter in balans. Hiermee is voorkomen dat de boom zou bezwijken onder zijn eigen gewicht. Toch is Natuurmonumenten er ook na deze operatie nog niet helemaal gerust op, de schade aan de boom is fors.

De dag dat zomerstorm Poly over de regio raasde is inmiddels bijna twee weken geleden. Toch is overal de schade die Poly aanrichtte nog te zien, niet alleen in het Heilooërbos maar ook in het dorp zelf en in de stad Alkmaar. Streekstad Centraal sprak maandag met de Alkmaarse groendienst, Stadswerk072, die nog altijd druk bezig is met het opruimen van al het hout dat door Poly over straten en parken is verstrooid.
Pin It
Bekeken: 1893x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/