Afgelopen week hebben negen brugklassen en twee taalklassen van het Stedelijk Dalton College in Alkmaar meegedaan een afvalrace. De leerlingen hebben met elkaar maar liefst 1.200 kilo zwerfafval en grofvuil opgeruimd. "Wat een prachtig resultaat!", vindt Rob Petersen van Stadswerk072.

De afvalrace was onderdeel van een project over zwerfafval. Stadswerk had materialen zoals grijpers, afvalzakken en afvalzakringen ter beschikking gesteld. Tijdens een bijeenkomst gaf medewerker Rob Petersen een inspirerende presentatie over zwerfafval. Zo leerden de leerlingen onder andere welke soorten er zijn en hoelang het duurt voordat ze in de natuur zijn afgebroken. Ook vertelde hij over de Schone Buurtoptanten die vrijwillig met enige regelmaat hun buurt opruimen.

Scholen die ook een afvalproject willen opzetten kunnen zich melden bij Stadswerk072. "Laat het ons weten! Het Dalton College staat in ieder geval te popelen om ook in het nieuwe schooljaar met het afvalproject aan de slag te gaan", besluit Petersen. "Samen voor een schoon Alkmaar." (foto's: Stadswerk072)
Pin It
Bekeken: 1210x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/