Landschap Noord-Holland stelt gratis tekenpassen beschikbaar voor het veilig verwijderen van teken. Het gaat om een kaart ter grootte van een pinpas. Teken zijn vooral in de zomer actief.

Regelmatig vragen natuur- en groene organisaties aandacht voor teken, tekenbeten en de risico’s daarvan. Want zo’n beet kan voor veel ellende zorgen en de ziekte van Lyme veroorzaken. Veel mensen denken dat teken zich in bomen bevinden, maar dat is niet waar. De parasieten bevinden zich in het bos, park, hei, duinen of in de eigen tuin. Ze zitten vooral in de buurt van bomen, struiken of hoog gras en dode bladeren.

Om nare gevolgen van een tekenbeet te voorkomen, moet de parasiet zo snel mogelijk verwijderd worden. De tekenpas bevat een inkeping om zowel volwassen als jonge teken weg te halen. De pas is aan te vragen via de website van Landschap Noord-Holland.
Pin It
Bekeken: 2357x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/