De eerste Alkmaarse parken zijn weer open na zomerstorm Poly. Het gaat om het Victoriepark, Bolwerk en Park Oosterhout. Tijdens de storm gingen vorige week zo'n zeshonderd bomen om. En volgens een woordvoerder van Stadswerk072 komen nog steeds af en toe meldingen binnen.

Zomerstorm Poly heeft flink huisgehouden in de regio Alkmaar. Bomen kwamen op huizen terecht, talloze strandhuisjes sneuvelden en provinciale wegen werden afgesloten. De Alkmaarse parken gingen dicht vanwege loszittende takken, maar nu zijn dus het Victoriepark, Bolwerk en Park Oosterhout weer open.

Wanneer de andere parken opengaan is volgens Stadswerk072 niet duidelijk. "Onze collega's zijn nog steeds druk bezig met het opruimen van de stormschade."


Ook in Dijk en Waard is de troep na de zomerstorm nog niet opgepakt. Volgens de gemeente zijn daar ongeveer vijftig bomen omgewaaid en wordt verwacht dat nog weken gewerkt moet worden aan het groen. "We beoordelen elke boom individueel om te bepalen of snoeien voldoende is. In sommige gevallen is de schade onherstelbaar en zullen bomen gekapt moeten worden", vertelde een woordvoerder.


Pin It
Bekeken: 1462x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/