Het viaduct in Akersloot over de snelweg A9 zal er voorlopig nog wat gehavend uitzien. Vorig week lieten stukken beton los, wat zorgde voor schade aan auto's en een flinke file. Op drie plekken zijn nu 'gaten' te zien. "Dat zijn plekken waar het beton door ons is losgeklopt", zegt Rijkswaterstaat. "De constructie is veilig."

Vorige week dinsdag lieten er plots stukken beton los van de onderkant van de Geesterbrug over de A9 van Alkmaar naar Amsterdam. Meerdere auto's reden over de brokstukken heen die op de weg terechtgekomen waren, met een flink aantal lekke banden tot gevolg. Het viaduct is vervolgens geïnspecteerd. "Toen zijn er op andere plekken nog stukken beton losgeklopt. Die zijn te zien als je van zuid naar noord rijdt. Ook zijn er kleine scheurtjes gevonden, maar die zitten niet in de constructie", stelt woordvoerder Pieter Zoon van Rijkswaterstaat in gesprek met mediapartner NH Nieuws.

Hoe het kon dat er beton losliet, is volgens Rijkswaterstaat niet met zekerheid te zeggen. "Het lijkt te gaan om eerdere reparaties. Het zit aan de buitenkant, de pleisterlaag. De gaten die er nu nog zitten gaan we aansmeren zodat het er weer netjes uitziet." Wanneer dat is, moet nog worden gepland. "We zullen dat combineren met andere werkzaamheden, om zo de hinder voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken. Het viaduct is veilig", aldus Zoon.

Hoeveel mensen schade aan hun auto hebben, is bij Rijkswaterstaat niet bekend. Het leek die dinsdag om zeker vijf voertuigen te gaan, maar mogelijk zijn dat er meer. "Mensen kunnen dit melden bij hun verzekeringsmaatschappij. Die zullen bij ons aankloppen voor de vergoeding."
Pin It
Bekeken: 1339x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/