De Alkmaarse gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met het verlenen van 700.000 euro extra budget om scholencomplex Campus de Hoef af te maken. Niet iedereen was er echter over te spreken dat het college van B&W de kwestie niet al eerder aan de raad had voorgelegd.

Door de oorlog in Oekraïne ontstond opnieuw vertraging bij de bouw van scholencomplex Campus de Hoef in Alkmaar. Voor de gevel zou Siberisch larikshout worden gebruikt, maar door de sancties op Rusland is dat niet meer te krijgen. Er moest dus een alternatief voor komen. Dat is gevonden, maar de kosten van het project, een kleine 10,5 miljoen euro, stegen daardoor wel met 7 ton.

BAS-raadslid Rob Haverlag uitte eerder kritiek op de prijsstijging. Hij vroeg zich af of ander hout nou echt wel zoveel meer moest kosten. Ook toen er gestemd moest worden toonde hij onvrede, maar dan over dat het budget door het college van B&W al was toegewezen. Hij begreep dat nog meer vertraging onwenselijk was, en dat er een wisseling van de wacht in het college was, maar toch had hij graag gehad dat de raad tijdig op de hoogte was gesteld.
Pin It
Bekeken: 2273x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/