Zowel het heren- als het damesteam van AV Hera gaan naar de landelijke promotiefinales in september. De dames werden zondag in Apeldoorn vierde in de 1e Divisie. Daarmee stegen ze van de negende naar de zesde plek, nét voldoende voor kwalificatie. De mannen plaatsten zich op de eigen baan in Heerhugowaard eenvoudig voor een nieuwe kans op promotie van de 2e naar de 1e Divisie. Ondanks diskwalificatie op de 4x400 meter estafette, bleef het team vierde in het klassement.

De Hera-dames begonnen dit jaar sterk aan de teamcompetitie. Halverwege de eerste ronde gingen ze aan kop, maar de wedstrijd werd door slecht weer stopgezet en alle resultaten vervielen. Gehavend eindigden ze in de tweede ronde als negende van de twaalf, net boven de degradatiezone van de 1e Divisie. Dankzij een goede derde en laatste ronde, gingen de atletes alsnog met de hakken over de sloot naar de promotiefinale. Overigens voelen ze weinig voor promotie want het NK teams - zeg maar de Eredivisie - is voor nu nog te hoog gegrepen.

De meeste punten werden zondag behaald op de sprong- en werpnummers.  Robin Post is overgestapt van kogelslingeren naar bobsleeën en doet het uitstekend, maar met minimale voorbereiding kwam ze tot een mooie afstand van 46,69m en de winst. Tweede plaatsen waren er voor de kersverse Nederlands juniorenkampioene hoogspringen Anastasia Vinnitchenko (1,70m), voor Femke Jonker op het hinkstapspringen (11,78m) en voor discuswerpster Leonie Keppel (43,00m).

De Hera-mannen zouden de derde ronde van de 2e Divisie hebben gewonnen, ware het niet dat het 4x400m estafetteteam werd gediskwalificeerd. De tweede loper ging te vroeg vanuit de eigen baan naar de binnenbaan en een snelle correctie mocht niet baten. Hierdoor werd het team landelijk zesde en steeg het níet van de vierde naar de tweede plaats in het klassement. Jammer maar geen man overboord; de Top 8 gaat naar de promotiefinale en dat is een verse strijd.

Nederlands kampioen en -recordhouder Thomas van Ophem won op de thuisbaan met overmacht (71,70m) en Eddy Cardol boekte een overwinning bij het kogelstoten (13,10m), al draaide hij letterlijk niet lekker. Junior Lennart Boogaard behaalde een mooie tweede plaats op de 110m horden met de hoge mannenhorden (15,81s) en werd vierde bij het polsstokhoogspringen (4,00m). Ook tweede werd Koen van Haaster op de 5.000m, na mooie strijd onder lastige, winderige omstandigheden (15:43,26 min.). (foto uit archief)
Pin It
Bekeken: 853x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/