Afgelopen week zijn meerdere verdachten aangehouden na een beroving in Bergen. Dat meldde de eenheid Politiehonden Noord-Holland dinsdag. De vermoedelijke daders werden mede dankzij diensthond Boy gevonden. Ze hadden de gestolen spullen niet bij zich, maar Boy wist deze met zijn scherpe neus even verderop te vinden.

Tijdens de speurtocht zag de geleidster van Boy al gauw een aantal mensen lopen die aan de signalementen van de daders voldeden. Bij hun aanhouding bleken ze de buit echter niet bij zich te hebben. Boy mocht zijn neus aan de grond zetten en vond de gestolen spullen even verderop. "Het slachtoffer kon zijn goederen weer terugkrijgen en iedereen ging met een goed gevoel de dienst uit!", laat Politiehonden Noord-Holland weten.

Even daarvoor was diensthond Barry al in actie gekomen in Castricum. In een van de straten werden voor de tweede nacht op rij auto-inbraken gepleegd en toen was er dan eindelijk iemand die een persoon verdacht aan auto's zag rommelen. De politie kwam na melding snel in actie en zagen bij aankomst iemand met een passend signalement. De man verdween uit zicht, maar Barry vond hem in een haag in een tuin. "Bij de insluiting van de verdachte komt er nog een goed tevoorschijn welke ook van diefstal afkomstig bleek te zijn en heling wordt aan het rijtje strafbare feiten toegevoegd!"

"Ons harde trainen met de honden werpt zijn vruchten af!!", concludeert de politiehondeneenheid tevreden. (foto: Politiehonden Noord-Holland)
Pin It
Bekeken: 1709x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/