Muien kunnen best gevaarlijk zijn. Vooral als je niet weet wat je moet doen als je in één terecht komt. Dat hebben leerlingen uit groep 7 en 8 van Obs Teun de Jager in Schoorl en basisschool Het Klimduin in Groet de afgelopen weken geleerd. De kinderen kregen een 5-weekse cursus op het strand van Camperduin. Duinstreek Centraal sprak hierover met meester Bart-Jan Hilbers van Teun de Jager. "Ze gingen reddingszwemmen. Ook kregen ze theorielessen over stromingen en de gevaren daarvan."

De lessen zijn georganiseerd vanuit een samenwerking van de Vrienden van de Burgemeester Peeckstichting, gemeente Bergen en uitjesbedrijf De Jongens uit Schoorl. De scholen werden benaderd en hoefden daar geen twee keer over na te denken. "Zeker kinderen die aan de kust wonen, moeten voorbereid zijn op het plezier én de gevaren van het water", laat Bart-Jan weten. Volgens de leraar reageerden de leerlingen erg positief op de lessen: "Ze vonden het geweldig. We hadden erg wisselvallig weer, waardoor het water soms nog wel koud was. Maar de kinderen laten zich niet zo snel uit het veld slaan."

Eerst vonden de jongens en meisjes het nog wel spannend, maar Bart-Jan vindt het mooi om te zien dat het zenuwachtige gevoel langzaam wegebt. Donderdag was de laatste dag van de lessen. "Je ziet ze groeien, bij de laatste les gingen bijna alle kinderen met vertrouwen het water in." Ook de ouders waren erg te spreken over de cursus: "Ze zouden graag zien dat dit wordt doorgezet."
Pin It
Bekeken: 1042x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/