De afgelopen twee weken zijn geen nieuwe meldingen binnengekomen van dode meeuwen in Alkmaar. Dat meldt een woordvoerder van de politie aan Alkmaar Centraal. In mei en juni zijn vier meeuwen doodgeschoten. Naar aanleiding van het laatste schietincident werd een 36-jarige Alkmaarder aangehouden.

"Hij wordt niet verdacht van de eerdere incidenten", vertelt politiewoordvoerder Felicity Bijnaar.  De dierenambulance werd drie keer in mei opgeroepen om naar de Sint Laurensstraat in Alkmaar te komen. De reden: beschoten dieren. Een paar weken later werd een meeuw gedood op de Pieter Zeemanstraat en volgde de aanhouding van de Alkmaarse verdachte. Volgens Bijnaar is het moeilijk om aan te tonen wie de meeuwen heeft gedood. "Het moet bijna een heterdaad zijn, willen we iemand hiervoor kunnen aanhouden."

Al langere tijd is er meeuwenoverlast in Alkmaar. Omdat de vliegende dieren beschermd worden kan niet heel veel tegen de overlast gedaan worden. Wat wel kan is bijvoorbeeld de meeuwen het idee geven dat de omgeving te onveilig is om een nest te bouwen. Sinds kort 'patrouilleert' een roofvogel regelmatig in het gebied. Daarnaast worden onder meer eieren behandeld met speciale olie en verplaatst de gemeente nesten. "Maar we kunnen niet met zekerheid zeggen of de meeuwenoverlast aanleiding is geweest voor deze incidenten." Of de verdachte gepakt gaat worden? Dat is volgens Bijnaars allerminst zeker. "We hebben eerder met jullie gesproken over deze taak en dat leverde nieuwe informatie op. Maar de bewijslast is lastig."
Pin It
Bekeken: 1460x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/