AV Hera heeft goed geboerd op het NK Atletiek voor junioren U18 en U20 jaar in Bergen op Zoom. Hoogspringster Anastasia Vinnitchenko en Rosalie ten Bruggencate pakten allebei goud. De pas 15-jarige Rosalie liep op de 2000m steeple chase zelfs onder de limiet voor het EK Atletiek U18 in 2024. Verder waren er ook nog zilver voor hordeloopster Lana Broers en brons voor haar broer Jared, en diverse finaleplaatsen.

Rosalie ten Bruggencate declasseerde zondag de oudere concurrentie en liep met 6:46,29 min. een persoonlijk record (pr) met bijna een halve minuut. Het is bovendien de derde Nederlandse U18-meiden tijd op de 2000m SC ooit én ze is dus ook sneller dan de limiet van het EK U18 in 2024. Ze moet die limiet echter volgend jaar nog een keer lopen, omdat ze nu nog U16 is. Hoogspringster Anastasia werd tijdens het NK indoor voor junioren tweede en ging nu voor goud. Het werd een zeer spannende strijd, waarin ze nog even tweede leek te gaan worden. Maar uiteindelijk haalde Anastasia in haar derde en laatste poging alsnog als enige 1,69m.

Zondag was sowieso een sterke Hera-dag. Lana Broers werd tweede op de 100m horden U18 in een pr van 14,24s en Jared Broers derde op de 110m horden U20 in exáct dezelfde tijd. Lana zag het zilver nog bijna door haar vingers glippen toen ze een horde raakte, maar ze kon haar positie behouden. Jared had wat gemengde gevoelens. Blij met brons en een record, maar zijn race was allesbehalve vlekkeloos en hij wil onder de 14 secondengrens.

Het NK begon vrijdag voor Hera met twee vierde plaatsen. Tim Posthuma de Boer (U18) sprong 6,32m bij het verspringen. Dit is zijn tweede afstand ooit maar hij had op meer gehoopt na zijn 6,66m vorig weekend. Hij was echter duidelijk nog niet helemaal van het NK U18 tienkamp hersteld. En het kwam ook niet tot revanche. Bij het polsstokhoogspringen begon hij ijzersterk, maar moest over naar weer een stuggere stok dan hij ooit eerder gebruikte, en dat knaagde aan zijn zelfvertrouwen. Evengoed kwam hij tot 3,85m en een gedeelde zesde plaats. Zondag moest Tim de strijd bij het hoogspringen staken na 1,87m vanwege pijn aan zijn afzetbeen en werd hij zevende. Volgend jaar is Tim ook nog U18.

Malin Schouten werd vierde bij het hoogspringen U18 door haar record op 1,67m te zetten en zo net wel / niet over zichzelf heen te springen. Evengoed had ze gemengde gevoelens, want ze greep nét naast het brons. De nummer drie sprong even hoog, maar dan tellen foutpogingen mee en Malin had een tweede poging nodig.

De benjamin van de Hera-delegatie was Zeb Tesselaar met zijn 14 jaar. Dat deed hem niks, want hij verbeterde zijn verspringrecord naar 6,26m en werd achter Tim brutaal zesde. Daarna schopte hij net nog eens tot de halve finale 200m, waarin hij zich opnieuw verbeterde naar 23,64s. Ook verrassend zesde werd Thijmen van den Burg op de 2000m steeple chase U18 in een tijd van 6:51,68 min. Rustig bouwde hij zijn race op en liep naar voren naar de vierde plaats. In een eindsprint moest hij het echter afleggen tegen twee concurrenten. Achteraf zei hij dat hij nog wat sneller zou kunnen starten. Volgend jaar krijgt hij die kans.

Ook Manon Hoedjes schopte het tot de finales, maar dan bij het kogelstoten en discuswerpen voor meiden U18. Met de 3kg kogel kwam ze tot 12,66m en een zesde plaats. De 1kg discus liet ze landen na 34,77m, goed voor een achtste plek.
Pin It
Bekeken: 1209x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/