Op ongeveer vijftien plekken in Noord-Holland is het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) honderden dode vissen aan het ruimen. Dat gebeurt onder meer in Alkmaar en Koedijk. Volgens het waterschap zijn de vissen waarschijnlijk overleden na de weersomslag met hevige regenbuien afgelopen week.

Door de buien zou veel vuilnis en rommel de sloten in zijn gespoeld. Maar ook ziet het HHNK een oorzaak in het rioolwater. "Als een rioolstelsel de enorme hoeveelheid water niet aan kan, heeft dit stelsel een veiligheidsklep. Het te veel aan ongezuiverd rioolwater wordt dan geloosd in het oppervlaktewater", legt de organisatie uit.

De vervuiling van het slootwater heeft vaak een daling van het zuurstofgehalte tot gevolg. Hierdoor komen vissen naar adem happen aan de oppervlakte. "Soms blijven ze in een soort schijndood aan de oppervlakte liggen. In die toestand zetten ze zichzelf op een passieve stand, zodat ze zo min mogelijk zuurstof nodig hebben. Niet elke vis die stilligt, is dus dood."

Het waterschap hoopt dat mensen zich melden, wanneer ze dode vissen zien drijven of vissen in nood zijn. Dat kan telefonisch via 072 58 28 282.
Pin It
Bekeken: 2666x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/