De eerste zondag van juli staat in het teken van de Zonnekijkdag. Ook bij Stichting Sterrenwacht Saturnus Heerhugowaard staat de planning op 2 juli vol. Hier kan bij helder weer met de zonnetelescoop, de schotelantenne en zonneprojectie op een veilige manier gekeken worden naar de ster in het centrum van het zonnestelsel.

Hoewel wolken nog wel eens spelbreker zijn voor het kunnen zien van de zon, zorgen zon en wolken samen voor bijzondere verschijnselen zoals halo’s en bijzonnen. Bij bewolkt weer is er een alternatief programma met onder andere natuurkundeproefjes.

Sterrenwacht Saturnus geeft aan dat we de afgelopen jaren in groot een zonneminimum zaten, dat zo ongeveer eens in de 120 jaar voorkomt. Inmiddels wordt de zon weer steeds actiever en dat is te zien aan de toenemende aantallen zonnevlekken en zonnevlammen.

De Zonnekijkdag duurt bij Saturnus van 13:00 tot 16:00 uur. Voor vragen over de zon, het weer, telescopen en sterrenkunde is deze dag uitstekend. Toegang is gratis, maar een financiΓ«le bijdrage is altijd welkom. Voor meer informatie over de kijkdag kan er een kijkje genomen worden op sterrenwachtsaturnus.nl.
Pin It
Bekeken: 884x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/