Het Hoogheemraadschap heeft sinds vrijdag veel meldingen van vissen in nood gekregen. De meldingen kwamen onder andere uit Alkmaar, Koedijk en Heerhugowaard. Op zeker vijftien plekken in de regio zijn medewerkers begonnen met het ruimen van bij elkaar honderden dode vissen. Het waterschap probeert sloten door te spoelen met schoner water.

De flinke buien van vorige week zorgden er na de lange periode van droogte voor dat er veel vuil de sloten in spoelde. Ook konden riolen overbelast raken, waardoor water in het oppervlaktewater moest worden geloosd. Vervuiling van het slootwater heeft vaak een enorme daling van het zuurstofgehalte tot gevolg, en daar hebben vooral grotere vissoorten last van. Ze happen naar lucht aan het wateroppervlak en als ze echt in nood komen gaan ze stilliggen tot ze weer genoeg zuurstof krijgen. Honderden vissen stierven ondanks deze overlevingstactieken.

Wie dode vissen ziet, wordt verzocht het waterschap te bellen via 072-5828282. (foto: HHNK)
Pin It
Bekeken: 2532x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/