Wethouder Nils Langedijk opent donderdag de Band van Dijk en Waard. Dit is de nieuwe wandelroute van het Stadshart naar het Stationskwartier en Kanaalpark.

Met de route wil Dijk en Waard de relatie tussen de verschillende gebieden in de gemeente verder versterkt. "Het eerste deel van de route is nu klaar", vertelt wethouder Nils Langedijk. Aan de landschapszijde van het station loopt de route via de Krul verder naar de Westdijk en gaat daar over in het Kanaalpark, met uitzicht over het Oosterdelgebied. Volgens Langedijk zorgt de route voor 'een impuls voor de mobiliteit'. "Het wordt steeds aantrekkelijker om te lopen of de fietsen."

Langs de route worden op vijftien plekken Koolkopjes geplaatst. Dat is een vierkant betonnen blok met daarop de afbeelding van een kool. Het eerste Koolkopje wordt donderdag onthuld bij de ingang van het gemeentehuis aan het Parelhof. "Ook al is Dijk en Waard een jonge gemeente, we hebben een rijke historie.", benadrukt de wethouder. "De koolteelt en onze gemeente zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het Koolkopje onderstreept die historische band."
Pin It
Bekeken: 1407x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/