De gemeente Heiloo heeft een herinneringsbord geplaatst bij een villa aan de Kennemerstraatweg in Heiloo. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bood bewoonster Noor Josephus Jitta- Leeuwenberg onderdak aan verschillende Joodse onderduikers. Het informatiebord werd door nabestaanden en wethouder Rob Opdam onthuld.

In totaal hebben er minstens tien onderduikers tussen maart 1942 en eind 1944 in de villa gewoond. De onderduikers hadden kamers op de eerste verdieping en er was ook een getimmerde schuilruimte. Allemaal hebben ze de Tweede Wereldoorlog overleefd. "Nog altijd bereiken ons nieuwe verhalen over de oorlog. Dit verhaal gaat over een vrouw die met gevaar voor eigen leven voor anderen opkomt", zegt wethouder Opdam. "Deze verhalen helpen ons om niet te vergeten. Het is daarom belangrijk ze zichtbaar te maken, zodat iedereen eraan herinnerd wordt."
Pin It
Bekeken: 773x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/