Duiven zorgen voor veel overlast in de Prins Bernhardlaan in Egmond aan den Hoef. Duivenpoep op daken, op balkons en in tuinen is veel bewoners een doorn in het oog. "De stank is niet te harden." Het probleem blijkt niet eenvoudig te bestrijden.

"Het dakraam zit onder de poep. De zolderkamer gebruiken we niet, want het is niet te doen", verklaart een bewoner. Met zijn gezin woont hij nu twee jaar met zijn gezin in de straat, maar lekker van zijn balkon genieten was er nog niet bij. "Ze komen de tuin in of zitten op het balkon en poepen de boel helemaal onder. En ook als ze overvliegen, ben je niet veilig." Daarnaast vreest hij voor lekkage, omdat de dakgoten om de haverklap vol met uitwerpselen liggen.

Maar wat de bewoners ook doen om de beesten te verjagen, ze wijken niet. "We hebben pennen en nepkraaien op het dak geplaatst, geluidsboxen met hoge tonen neergezet, maar niets helpt. Ze gaan gewoon zitten. Alleen de luchtbuks hebben we nog niet geprobeerd."

Voor de bewoners is de maat daarom vol. Maar bijstand van de gemeente krijgen ze niet, tot hun ongenoegen. De gemeente Bergen geeft aan niets te doen aan de overlast, omdat het op particulier terrein gebeurt. Duiven vallen in dezelfde categorie als ratten, aldus een woordvoerder. Bewoners moeten hier volgens de gemeente zelf een gespecialiseerd bedrijf voor inschakelen, op eigen kosten.

Lastig of niet, de Egmondse duiven geven wel blijk van een koninklijke voorkeur. Waar de overlast zich nu concentreert in de Prins Bernhardlaan, daar was er eerder al veel overlast van duiven in de Wilhelminalaan in Egmond aan Zee. Toen oordeelde de Raad van State dat de gemeente Bergen te weinig deed om de duivenoverlast tegen te gaan.
Pin It
Bekeken: 1182x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/