Vogelaars in Alkmaar hebben op 17 juni reden genoeg voor een feestje. Vogelwerkgroep Alkmaar bestaat namelijk 40 jaar. Dat is natuurlijk best een jubileumfeest waard en daarom zijn er morgen allerlei activiteiten die natuurlijk te maken hebben met vogels. Elias den Otter is voorzitter van de vogelwerkgroep en kijkt uit naar de dag. "Iedereen heeft er superveel zin in."

Om 8:30 uur trappen de vogelaars af met een vogeltelling. Daarna word je ontvangen in Wijkcentrum Thuis in Overdie met koffie, thee en wat lekkers. Elias houdt hierna een welkomstwoord. Ook Marc Argeloo, een lid dat al 40 jaar betrokken is bij de vereniging, geeft een presentatie. Na die presentatie volgt een lunch. Verder wordt het grote vogelspel gehouden, is er tijd voor een drankje en wordt de dag om 17:00 afgesloten.

De vereniging bestaat uit  330 leden. "We groeien alleen maar. Het is een enthousiaste club met veel mensen die iets willen doen", laat Elias Alkmaar Centraal weten. Zelf zit hij twee jaar bij de vereniging en woont hij sinds 2,5 jaar in Koedijk. "Veel mensen weten niet dat Nederland een soort pretpark voor vogelaars is. Nederland is één van de beste landen van Europa om te vogelen, omdat wij in allemaal trekroutes zitten."

Elias zou ook graag de jeugd meegeven hoe leuk het vogelen kan zijn. "We zijn langzaam dat imago van oude man met baard van ons af aan het schudden. Als het zaadje op jonge leeftijd geplant is, dan neem je dat de rest van je leven mee. Naast dat het een leuke hobby is maakt het je ook bewust van de natuur om je heen en hoe bijzonder het allemaal is."

 
Pin It
Bekeken: 1089x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/