Het aantal inwoners van regio Alkmaar deels of geheel in de WW is in mei aanzienlijk afgenomen. Gemeenten Alkmaar, Dijk en Waard en Bergen zaten ruim boven het landelijke gemiddelde van -3,5 procent. Uitzondering was Heiloo. Daar werd één WW-uitkering meer uitgegeven, goed voor een stijging van 0,5 procent.

Alkmaar kende een afname van het aantal WW'ers van 910 naar 874 (-4,0%), Dijk een Waard van 612 naar 587 (-4,1%) en Bergen van 173 naar 165 (-4,6%). Heiloo kwam in mei uit op 195 WW'ers. Gemiddeld heeft nog zo'n 1,3 procent van de beroepsbevolking in de regio een WW-uitkering. De arbeidskrapte was al groot, en neemt dus weer verder toe.

Voor wat betreft de grotere arbeidssectoren waren de sterkste dalingen te vinden in de horeca & catering (-10,1%), uitzendwerk (-7,4%), vervoer & logistiek (-6,5%) en de detailhandel (-6,3%). Met het zomerseizoen begonnen, stak de afname van WW'ers in de cultuursector boven bijna alles uit (-16,4%).

Voor de sceptici: ook het aantal mensen met een bijstandsuitkering blijft zakken. Hier zijn echter geen actuele cijfers voor. In 2021 en 2022 daalde het aantal mensen in de al dan niet bijzondere bijstand met in totaal zo'n 34.000 naar rond 394.000.

Eind 2022 constateerde het UWV dat in 90 van de 92 beroepsgroepen arbeidskrapte heerste. Inmiddels is rond 60 procent van alle vacatures moeilijk in te vullen. Vooral in sectoren als de techniek, zorg en onderwijs zitten werknemers onverminderd te springen om personeel.

UWV onderzocht de meest populaire wervingsmethoden. Sociale media blijken het meest populair. Onder de ruim 4.500 werkgevers die deelnamen aan het onderzoek zet 78 procent vacatures op sociale media. Zo'n 74 procent plaatst ze op de eigen website en 71 procent vraagt rond onder het eigen personeel. Voor hoogopgeleid personeel zijn werkgevers vooral actief op sociale media en de eigen site. Voor laag opgeleid personeel wordt vooral op de werkvloer rondgevraagd.
Pin It
Bekeken: 1832x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/