De ontwikkeling van de terreinen De Scheg en Westpoort in Dijk en Waard is twee stappen dichterbij gekomen. Het college van B&W heeft het bestemmingsplan voor De Scheg vastgesteld en besloten een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met vastgoedontwikkelaar BPD.

Op de twee terreinen aan de zuidwestkant van Heerhugowaard moeten totaal rond 800 woningen komen. Daarbij gaat het vooral om betaalbare koop- en huurwoningen. Het bestemmingsplan voor De Scheg beschrijft de bouw van maximaal 345 woningen in drie woongebouwen in een groene omgeving. Vanwege het geluid van weg- en spoorverkeer besloot het college om een hogere geluidsbelasting toe te staan dan gebruikelijk is. Onder het spoor dat De Scheg en Westpoort scheidt zal een tunnel aangelegd worden. Deze verbinding is sowieso al nodig voor de noodhulpdiensten.

De gemeente en BPD waren al aan elkaar verbonden door de voorlopige plannen. De gemeente is eigenaar van Westpoort, waar ooit het nieuwe ziekenhuis stond gepland. BPD heeft De Scheg tussen het spoor en de Westerweg (N242) in eigendom. In september sloten ze een intentieovereenkomst over de ontwikkeling van beide gebieden en sleepten 4,6 miljoen euro aan rijkssubsidie binnen. Die subsidie maakt het ook dat de bouw moet starten voor het einde van 2024, want daarna verloopt de termijn ervan.

Het is de bedoeling dat de gemeenteraad het bestemmingsplan vaststelt in de vergadering op 11 juli. (foto: Bing)
Pin It
Bekeken: 2644x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/