Oud-voorzitter van AZ Arie Ligthart is op 93-jarige leeftijd overleden. Ligthart was van 1972 tot 1988 voorzitter en werd later benoemd tot erevoorzitter van de Alkmaarse club.

De oud-inwoner van Heiloo was voorzitter tijdens de periode dat de broers Cees en Klaas Molenaar de club overnamen. Onder hun leiding kreeg AZ grote successen. Zo werd de club in 1981 voor het eerst landskampioen. Daarnaast won AZ in 1978, 1981 en 1982 de KNVB-beker. Na deze successen ging het minder met de club en degradeerde AZ in 1988 zelfs uit de Eredivisie.

Ligthart stond bekend om zijn flamboyante persoonlijkheid en was vaak te vinden vooraan in de polonaise. Hij hield van feestjes en zong graag mee als artiesten zoals André Hazes en Imca Marina optraden. Naast zijn voorzitterschap bij AZ werkte Ligthart als verkoopmanager bij kaasfabriek Eyssen in Alkmaar. Na zijn carrière verhuisde hij naar het Spaanse eiland Tenerife. Daar is hij vrijdag 9 juni overleden.
Pin It
Bekeken: 2593x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/