Ze staan inmiddels overal, in Alkmaar, in de Duinstreek, in Dijk en Waard en in Heiloo: deelkastjes. Daar kunnen mensen met een kleinere portemonnee de spullen vinden die ze nodig hebben. Mensen die wat kwijt kunnen en in een gulle bui zijn kunnen er vervolgens weer levensmiddelen in plaatsen.

Annette Huisman is twee maanden geleden zo'n kastje begonnen aan de Stikkelwaard in Alkmaar. "Ik was een tijdje geleden bij de supermarkt en toen zag ik dat de prijzen allemaal zo omhoog zijn gegaan. Toen dacht ik: heel veel dingen zijn voor veel mensen gewoon niet meer betaalbaar." Annette en haar man Jeff Huisman hebben toen op Marktplaats een kastje op de kop getikt.

Annette heeft hierna in de buurtapp aangegeven dat het kastje er stond. Inmiddels is er een hele Facebookgroep voor aangemaakt. Mensen kunnen zo makkelijk spullen pakken zonder zelf om hulp te vragen. Uit onderzoek van psycholoog Plantinga blijkt namelijk dat één op de zeven Nederlanders zich wel eens schaamt voor zijn of haar financiële situatie.

Dat is volgens Annette nergens voor nodig. "Helemaal niet, ik heb laatst nog een berichtje gekregen van iemand die het momenteel heel moeilijk heeft. Ik kan alleen maar trots zijn op die mensen. Ik kan niet iedereen helpen, maar wij hebben niet te klagen want wij hebben te eten. Je kan allemaal in een situatie komen waar je niet voor gekozen hebt."

Andere eigenaars van deelkastjes klagen erover dat er ook wel rottigheid met de kastjes word uitgehaald. Mensen halen de dure dingen er uit, of hele kastjes werden in één keer leeggehaald. Annette maakt zich er niet druk om. "Ik ga uit  van de goedheid van de mens. Ik doe het echt voor de mensen die het nodig hebben."

Annette haar man Jeff geeft aan dat het kastje echt een hobby is geworden voor Annette. "We kunnen niet meer normaal op vakantie, we gingen elke supermarkt langs. Daar hebben we alle aanbiedingen meegenomen dus we hadden een auto vol met boodschappen toen we terug gingen", vertelt Jeff lachend. Het kastje staat tussen de Stikkelwaard en het Stikkelwaardpad in. Donaties en producten zijn zeer welkom.

 
Pin It
Bekeken: 3859x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/