"Het is weer eens wat anders", zegt Jan Rovers als hij zondagmiddag om zich heen kijkt. In zijn tuin in Sint Pancras zitten meer dan tachtig mensen te kijken naar bigband L-Star. Onder leiding van dirigent Frank van Gemert zorgen ruim twintig muzikanten voor een afwisselend en swingend geluid. Muziek van Nat King Cole, Amy Winehouse, Count Basie en meer - het komt allemaal voorbij.

Net als in het hele land is het die middag heet aan de Benedenweg in Sint Pancras. Bloedheet, tropisch warm. In de tuin zijn parasols neergezet en lakens gespannen om toch enigszins schaduw te creëren. De kleindochters van Jan Rovers lopen rond met glazen water én zonnebrandcrème. "Ja, dat komt omdat we een belofte hebben gedaan. Jullie zorgen voor een petje, wij voor het drinken en de zonnebrand", lacht Rovers. Al jaren is hij een begrip in Sint Pancras en omstreken. Met de concerten in zijn huiskamer zorgt Rovers iedere maand voor een leuke middag. "Elke keer komen er ongeveer veertig à vijftig mensen op af. We hebben de afgelopen maanden een popkoor, jazzband en kwintet gehad. Het is heel gezellig."

Maar deze keer gaan we het anders doen, dacht Rovers zo'n drie weken geleden. "Het wordt langzaamaan zomer, dus we wilden een tuinconcert organiseren." De L-Star Bigband werd uitgenodigd voor een optreden. "Ja en dat is best een risico", benadrukt Rovers. "Als het weer namelijk tegen zou vallen was het einde oefening geweest. Meer dan twintig muzikanten passen simpelweg niet in mijn achtertuin en dan zou het optreden niet doorgaan."

Ondertussen haalt dirigent Frank van Gemert zangeres Marjon van der Horst naar voren. Ze zingt L.O.V.E. van de Amerikaanse Jazzzanger Nat King Cole. Vervolgens kondigt dirigent Van Gemert het volgende nummer aan. "U gaat nu luisteren naar 'You know I'm no good' van de veel te vroege Amy Winehouse. Het is een heel tragisch liedje, maar voor mij kan het niet droevig genoeg", benadrukt hij. "Van tragedie worden nummers vaak echt beter."

Na de pauze vertrekken zes mensen vanwege de hitte, maar volgens Rovers is het optreden een groot succes. "Je moet toch altijd maar weer afwachten of er belangstelling is." Of er snel weer een tuinconcert gaat komen? "Ja, op 16 juli. Hopelijk is het dan ook mooi weer en zijn de mensen even enthousiast. Ik ben het in ieder geval wel."
Pin It
Bekeken: 1901x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/