Bij Stadswerk072 staan ze te wachten op eigenaren die ze nog terug willen hebben: de lading aftandse fietsen die een week donderdag geleden is meegenomen vanaf Station Alkmaar. De oude tweewielers zijn nu nog twaalf weken lang op te halen met als bewijs van eigendom de bijbehorende (reserve) fietssleutel, maar de ervaring leert dat vrijwel niemand langs zal komen.

In opdracht van de gemeente haalt Stadswerk eens in de zoveel tijd aftandse fietsen weg bij het station. Tot voor kort was deze taak voor Rataplan. Bij de laatste opruimactie van Rataplan op 20 maart zijn 201 barrels geruimd. Bij Stadswerk weten ze dat er tot nu toe slechts twee van zijn opgehaald. De 'vangst' van vorige week bestond uit grofweg 250 fietsen en daar is nog helemaal niets van terug geclaimd. "We bestickeren fietsen die minimaal twee mankementen hebben, bijvoorbeeld een krom wiel of missend zadel", vertelt een medewerker aan Alkmaar Centraal. "Veel is ook echt oud ijzer. Ik kan het wel begrijpen dat niemand ze mist."

"We weten nog niet het exacte aantal fietsen dat we hebben opgehaald, want we moeten ze nog registreren", aldus Kim Bonte van communicatie. "We hebben er 264 gestickerd twee weken voor de opruimactie. Na de registratie weten we het precieze aantal." Diezelfde dag was ook het plein weeg schoongeveegd, maar alle fout geparkeerde fietsen waren in de openbare stalling gezet. Daar hebben de medewerkers nu een Stint voor.

Voor het ophalen van de meegenomen fietsen bij Stadswerk in Overdie is het nodig om een afspraak te maken via 14072 en de (reserve) fietssleutel mee te nemen. Ze worden totaal dertien weken bewaard. "Daarna is het kijken wat je nog kan opknappen", vult Stadswerk-directeur Peter Mol aan. "Een deel zal gewoon naar de ijzerhandel gaan. Dat levert 15 cent per kilo op. De gemeente is geld kwijt aan de opruimacties, dus dit zorgt voor een stukje dekking. Wat nog opgeknapt kan worden, laten we opknappen. Daar zijn wel geïnteresseerde partijen voor."

Zodra Stadwerk meer opslagruimte heeft, zullen er ook op locaties zoals Station Alkmaar Noord opruimacties worden gehouden.
Pin It
Bekeken: 1648x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/