Arie Molendijk is een taxateur die flink wat locaties afreist. Deze week komt hij naar Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee om mensen informatie te geven over hun oude boeken. Dat zal dan gaan om oude bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. "U krijgt alle aandacht en uitleg."

Arie Molendijk doet dit werk al sinds 1997. Dan kom je als taxateur best wel eens wat bijzonders tegen. "Ik ben wel eens getijdenboeken uit dertien-, veertienhonderd tegengekomen, die met de hand zijn geschreven. Die kunnen dan gaan voor 40.000 euro." Molendijk vindt het fascinerend dat boeken uit die tijd nog zo goed bewaard zijn gebleven. "In die tijd was er nog geen papier, dus werd alles op perkament geschreven. Dat is heel sterk, het blijft eeuwen goed. De kleuren blijven ook nog intact en dat is onbegrijpelijk."

Ondertussen is Molendijk een bekende taxateur en werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. "Ik heb van een hobby mijn werk kunnen maken. Ik ben gek op boeken, het zijn mijn kinderen." Molendijk is ook niet bang dat het aanbod aan oude boeken verkleint. "Iedere veiling zit nog vol met boeken, het aanbod blijft dus mooi. Die oude boeken blijven wel circuleren."

Wie nog oude boeken heeft en wil weten wat ze waard zijn kan Molendijk ontmoeten in Egmond aan Zee. De Egmondse taxatiemiddag vindt plaats op vrijdag 16 juni van 13:30 tot 16:00 uur in Hotel Zuiderduin. Inloop is vrij. Een taxatie van één tot tien boeken of seriewerken kost 5 euro. Grotere collecties kosten meer tijd, de kosten van een dergelijke taxatie liggen tussen de 25 en 50 euro. Meer informatie is te vinden op molendijkboeken.nl.
Pin It
Bekeken: 779x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/