Het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat en TenneT organiseren deze maand vijf informatieavonden over de plannen voor nieuwe, bovengrondse hoogspanningsverbindingen door Noord-Holland. Eén 380 kiloVolt lijn moet Middenmeer verbinden met de bestaande lijn langs het Noordzeekanaal, en ergens moet een lijn komen voor de toekomstige windparken op zee.

Het ministerie en TenneT willen een 380 kV verbinding bouwen tussen Agriport A7 en de 380 kV lijn langs het Noordzeekanaal. Ergens moet een tweede lijn vanaf de kust aansluiten. Het Rijk verwacht tussen 2031 en 2040 een sterke groei van de windmolenparken op zee. Beide lijnen komen 'in principe' bovengronds en voor aansluiting is het oog gevallen op de Kop van Noord-Holland. In Oterleek staat immers al een groot verdeelstation. Daarbij wordt benadrukt dat de plannen nog kunnen veranderen. De bestaande lijn langs het Noordzeekanaal loopt tot Beverwijk.

Het duurt nog wel wat jaartjes voordat de nieuwe hoogspanningsverbinding wordt gebouwd, want pas medio 2029 wordt het projectbesluit verwacht. Het gaat niet alleen om masten met kabels, maar ook de bijbehorende transformator- en verdeelstations. Voor nu worden verkenning gedaan en inzichten gepeild van inwoners.

Maandag 12 juni van 19:00 tot 19:45 uur is er een online informatieavond over het project. Aanmelden kan via  rvo.nl. Vragen ontvangt het ministerie bij voorkeur bij inschrijving. Op de site is ook meer informatie te vinden over het project. Verder zijn er vier bijeenkomsten op locatie, onder andere op woensdag 21 juni van 19:00 tot 21:00 uur in< Wijkcentrum Overdie aan de Van Maerlantstraat in Alkmaar. (foto rechts: Pixabay/ Charlemagne)
Pin It
Bekeken: 2583x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/