In Schoorl staan er deze maand weer genoeg bijzondere excursies op de planning. Zo gaan de boswachters van Staatsbosbeheer bewapend met de verrekijker op zoek naar een bijzonder vogeltje: de 'nachtzwaluw'. De tocht is op de fiets en is eerder goed bevallen. Boswachter Patricia van Lieshout legt uit hoe de zoektocht naar het vogeltje eraan toegaat. "Het blijft gewoon heel bijzonder, je gunt iedereen zo'n ervaring."

De naam zegt het al, de nachtzwaluw is een nachtvogel. Daarom wordt de zoektocht gehouden van 22:00 tot 00:00 uur. "Het is altijd een magisch moment, mensen weten niet hoe ze het gaan beleven. Als we hem dan zien dan is iedereen vol verwondering. Het zijn hele bijzondere avonden", laat Patricia aan Duinstreek Centraal weten. Ze vertelt dat de nachtzwaluw een behoorlijke reis hiernaartoe maakt. "De vogel komt vanuit Afrika hiernaartoe vliegen. Ze hebben hier een broedplek, voeden hier hun jongen op en dan vliegen ze weer terug."

Patricia geeft aan dat als de nachtzwaluw geluid maakt, hij niet te missen is. "Hij maakt een soort mitrailleurachtig geluid. Als je het één keer gehoord hebt dan weet je voor altijd hoe een nachtzwaluw klinkt." Ook zegt ze dat je niet bang hoeft te zijn dat je de vogel niet hoort of ziet. "We komen hem eigenlijk altijd tegen. Vaak vliegt hij bijna boven je hoofd langs, je kan hem dan bijna aanraken."

Het evenement vindt plaats op woensdag 14, zaterdag 17 en vrijdag 23 juni, steeds van 22:00 tot 00:00 uur. Deelname kost 8,50 euro per persoon en aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan via de website. De deelnemers moeten zelf hun eigen fiets meenemen en een verrekijker wordt aangeraden. (foto: Staatsbosbeheer)
Pin It
Bekeken: 734x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/