Het Alkmaarse kamerkoor Sine Nomine viert zondagmiddag 18 juni haar 45-jarig jubileum met een optreden in de Cultuurkoepel. Tijdens het optreden worden Misa A Buenos Aires en het Gloria van Poulenc ten gehore gebracht. Het concert start om 15:00 uur en een kaartje kost 25 euro.

Misa A Buenos Aires, ook wel bekend als Misatango, van de Argentijnse componist Martin Palmeri, combineert klassieke muziek met tango-invloeden. Het stuk is geschreven voor koor, sopraansolo, strijkers, piano en bandoneon. Net zoals het Gloria van Poulenc. Het koor zorgt voor de mooie harmonieΓ«n, terwijl de sopraan de solopartijen voor haar rekening neemt. De piano ondersteunt het geheel. Het is een gevarieerd stuk met mooie, opzwepende delen en rustige, intieme delen, wat het tot een boeiende compositie maakt.

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de hulp van het Promenade Orkest, bandoneonist Simone van de Weerden, pianist Dorine Diemer en sopraan Jeanette van Schaik. Het geheel staat onder leiding van dirigent Paul Valk. Meer informatie is te vinden op: cultuurkoepelheiloo.nl.
Pin It
Bekeken: 1133x
https://ee.itk.ac.id/data/