Op zondag 28 mei verzamelen BMX'ers zich voor de BMX West Competitie in Heiloo. De deelnemers van het sportevenement zullen met hoge snelheden het parcours afleggen en proberen de snelste te zijn. Vereniging De Boscrossers uit Heiloo is een bekende naam in de BMX-wereld.

Want de club bestaat al vanaf 1981. De competitie heeft zeven wedstrijden per seizoen, elke speelronde bij een andere vereniging. En nu is het dus weer de beurt aan Heiloo. De vereniging verwacht 400 tot 500 mensen bij het evenement. Dat gaat vooral om deelnemers en ouders. De vereniging telt ongeveer 100 leden.Β Een daarvan is de zoon van Brenda Schmidt. Samen met andere ouders doet zij de organisatie en communicatie bij de club. "Het is een spannende en spectaculaire sport, er gebeurt altijd wat", vertelt ze enthousiast aan Heiloo Centraal.

"Je staat met acht man aan het starthek. Je moet door de bochten en over de heuvels naar de finish. Eigenlijk weet je nooit hoe de wedstrijd eindigt. En dat maakt de sport spectaculair om te doen, maar ook om te kijken." Brenda's zoon Roan is nog maar elf jaar oud, maar de interesse in de sport is er al even. "Toen hij acht was vroegen we wat hij wou doen, de meesten kinderen zouden dan voetbal zeggen. Maar nee, Roan zei: 'Ik wil BMX'en'."

Zondag rijden er wel zeventien verschillende leeftijdsklassen wedstrijden, van jong tot oud. Iedereen die meedoet is lid van een BMX-vereniging. Het terrein is geopend vanaf 08:15 uur. Eerst worden nog trainingen gegeven en vanaf 10:45 uur starten de races. Entree kost 2 euro. Kinderen onder de twaalf mogen gratis naar binnen. Meer informatie is er te vinden op de website.
Pin It
Bekeken: 381x
https://www.fspublishers.org/slot-gacor-gampang-menang/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/