De tiener uit Schagen die aangehouden is vanwege een zware mishandeling op het Alkmaarse Waagplein, blijft nog zeker twee weken in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris besloten tijdens een niet-inhoudelijke zitting. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zou het gaan om een poging tot doodslag.

Het is in de nacht van zaterdag op zondag rond 04:00 uur als er gebeld wordt naar de meldkamer. Er zou een mishandeling op het Waagplein zijn en de politie gaat direct naar het populaire uitgaansplein in het Alkmaarse centrum. Daar aangekomen zien ze een 23-jarige Alkmaarder. Deze zwaargewonde man wordt met spoed door ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis.

De dagen die volgen roepen familieleden en kennissen van de Alkmaarder op om te bidden. Ze doen dat via sociale media, omdat de man "voor zijn leven vecht". Hoe het op dit moment met het zwaargewonde slachtoffer gaat is niet bekend. Noch justitie noch de politie wil iets zeggen over de medische situatie van de twintiger.

Terug naar die bewuste zaterdagnacht in de Alkmaarse binnenstad. Want al snel na de mishandeling wordt een verdachte aangehouden. Het is een 18-jarige man uit Schagen. Volgens het OM is de mishandeling een poging tot doodslag geweest. Kortom: de aanklager stelt dat de verdachte het slachtoffer met opzet wilde doden, maar dat niet van tevoren had gepland.

Echter: veel van de omstandigheden rond de mishandeling zijn nog niet duidelijk. "Er zijn vermoedens dat er een ruzie aan vooraf ging", vertelt een woordvoerder van de politie tegen onze mediapartner NH. Het onderzoek loopt nog. "Van iedereen die meer informatie heeft horen we graag." De politie is bereikbaar via 0900-8844 of politie.nl. Ook is het mogelijk om anoniem informatie te delen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Pin It
Bekeken: 2699x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/