Drie BUCH-gemeenten, te weten Uitgeest, Castricum en Heiloo, zijn betrokken geweest bij onderzoek naar energie-opwekking langs de A9 en willen nu daarover met inwoners in gesprek. Het idee is om de grond langs de snelweg te gebruiken voor groene energie. Het gaat volgens de gemeenten om onder meer de op- en afritten, geluidsschermen en de berm van de A9.

De regio waar Heiloo en de andere gemeenten in liggen hebben in hun Regionale Energiestrategie (RES) staan dat er flink meer groene energie moet worden opgewekt. De ambitie is 35 TWh aan hernieuwbare energie in 2030. Het traject van de A9 is één van de zoekgebieden voor energieopwekking.

De gemeenten willen eind juni met bewoners gaan praten over wat er mogelijk is. Daarbij is uiteraard ook aandacht voor de impact van zonneparken, windmolens en eventuele andere manieren om energie op te wekken. Wanneer de informatiebijeenkomsten precies plaats zullen vinden wordt nog bekend gemaakt.
Pin It
Bekeken: 624x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/