NHD ARTIKEL

Het gevaarlijke kruispunt Vennewatersweg/Hoogeweg in Heiloo wordt over een paar weken aangepast.

Op 5 en 7 juni zal KWS Infra extra asfaltdrempels aanbrengen op de Vennewatersweg, zodat het autoverkeer minder hard kan rijden op de kruising. Daarnaast wordt de belijning doorgetrokken om er een inhaalverbod te bewerkstelligen. Dat meldt het college van b en w van Heiloo in antwoord op vragen hierover van het CDA.

De kruising wordt veel gebruikt door fietsers, onder wie veel recreanten en scholieren die via de Hoogeweg naar scholen in Castricum fietsen. De Vennewatersweg is de belangrijkste oost-westverbinding voor met name autoverkeer aan de zuidkant van Heiloo. Het kruispunt is onveilig en er zijn al ongelukken gebeurd.

De gemeenteraad trok in oktober al aan de bel, maar eerdere uitvoering van de maatregelen was niet mogelijk vanwege de benodigde weersomstandigheden voor het aanbrengen van thermoplast, het inplannen van personeel bij de aannemer en de gemeten verkeersintensiteit op de Vennewatersweg, zo legt het college uit.

De Vennewatersweg wordt binnen enkele jaren behoorlijk op de schop genomen. Dit in verband met de toenemende verkeersdrukte en anders lopende verkeersstromen als de aansluiting van Heiloo op de A9 gereed is.
Pin It
Bekeken: 538x
https://ee.itk.ac.id/data/