De feestelijkheden op Koningsnacht en Koningsdag vereisen van de gemeente Alkmaar de nodige organisatie. Alkmaar is tijdens de Koningsfeesten één van de populairste bestemmingen in wijde omtrek en dat betekent dat er veel mensen tegelijkertijd door de smalle straten van de oude binnenstad worden geleid. Vaak gaat dat gemoedelijk; bij de grote pleinen zijn dit jaar echter toegangspoorten geïnstalleerd.

"Het is voor ieders veiligheid," reageert één van de bewakers laconiek, terwijl de poorten nog worden opgebouwd. Dankzij deze hekken is er toch enige controle op wie er allemaal de hoofdpleinen van de kaasstad betreedt. Het gaat niet om mensen weigeren, benadrukt de organisatie. Over zulke gasten zijn horecagelegenheden in de stad apart geïnformeerd, door de politie. "Dit is vooral een manier om te voorkomen dat te veel mensen tegelijk de pleinen op komen."

Bij proeflokaal De Boom, vlakbij het Waagplein, verrijzen eigen bordjes. De smalle kade langs de gracht, waar De Boom ook aan ligt, mag niet als sluiproute worden gebruikt. Wie daaraan twijfelt: het bord van De Boom zelf is duidelijk genoeg.
Pin It
Bekeken: 4345x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/