"Vreselijk", vindt burgemeester Mascha ten Bruggencate het dat de regenboogvlag van gemeente Heiloo opnieuw gestolen is. Ergens in de nacht van donderdag op vrijdag is de tweede vlag in een week tijd ontvreemd. Maar ze geeft zich niet gewonnen: "We hangen wederom een nieuwe regenboogvlag op."

Daarmee geeft de burgemeester ook gehoor aan de wens van de voltallige gemeenteraad om de regenboogvlag tot het einde van de maand te laten hangen. Dit als soort protest na de diefstal van de vlag afgelopen zaterdag.
Er werd toen een omgekeerde driekleur voor teruggehangen. Dat-ie nu weer gestolen is, vindt ze vreselijk, laat ze mediapartner NH Nieuws weten. "Het gaat niet zozeer om de vlag maar om wat we willen uitdragen: dat iedereen in Heiloo zichzelf mag zijn. Ik vind het erg om te ervaren dat niet iedereen het daarmee eens is. We hopen dat de vlag deze keer wel blijft hangen als steun voor de LHBTIQ+ gemeenschap."

De politie heeft inmiddels buurtonderzoek gedaan en camerabeelden uitgelezen. "We hebben nog geen verdachte op het oog", laat een politiewoordvoerder aan NH weten. "Het onderzoek naar deze diefstal loopt nog."

Wanneer er een nieuwe vlag komt en of de gemeente maatregelen tegen diefstal worden ondernomen is niet bekend. Van de tweede diefstal is nog geen aangifte gedaan. De burgemeester gaat hierover in overleg met de politie. Als reactie op de eerste diefstal wordt ook een tweede regenboogzebrapad aangelegd. (foto: NH Nieuws)
Pin It
Bekeken: 733x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/