Wat ooit begon als een collectie voor de productie van natuurlijke geneesmiddelen is in 2011 veranderd in een gastvrije oase en theepluktuin. Hortus Alkmaar zit alleen in moeilijke financiële omstandigheden en vraagt daarom 80.000 euro aan de gemeente.

De organisatie van Hortus is instabiel. Het houdt zich staande met vier vaste personeelsleden en een 100-tal aan vrijwilligers, maar rust vooral op de schouders van Erik ten Winkel. Maar de bioloog wordt ook een dagje ouder en zijn fanatieke inzet is eindig. De gevraagde 80.000 euro wil Hortus dan ook gebruiken om een nieuwe leiding te vinden en om iemand promotie te geven.

Het is niet de eerste keer dat Hortus in moeilijk weer verkeert. In begin der jaren werd het bestaan van de tuin al eerder bedreigd, de eigenaar van de grond had een anders bestemmingsplan voor de grond gevonden. Met tonnen aan donaties wist Hortus te overleven.

Ondanks dat Alkmaar nu zonder wethouders zit, vindt Hortus het een geschikt moment om om de financiële steun te vragen. De stichting hoopt dat het onderwerp meegenomen wordt bij de coalitieonderhandelingen.
Pin It
Bekeken: 2179x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/